Utrecht verwelkomt Urban Outfitters en Lola & Liza

Urban Outfitters opent in Utrecht zijn tweede vestiging van ons land. De Amerikaanse modeketen komt in de voormalige bioscoop van Wolff aan de Oudegracht, meldt het Algemeen Dagblad.

Urban Outfitters opende in het najaar van 2013 zijn deuren in de Amsterdamse Kalverstraat. Wanneer de winkel in Utrecht zijn deuren opent, is nog onduidelijk. De verbouwing van de voormalig oudste bioscoop van Nederland is nog in volle gang. De retailer opende eerder al winkels in voormalig bioscopen in onder meer Los Angeles en Londen.

De verbouwingen maken deel uit van een grootschalige verbouwing in de Utrechtse binnenstad, vertelt retailmakelaar Jeroen Brouwer. “Er zijn veel nieuwe winkels bij gekomen en er is ontzettend veel verbouwd, zeker de helft.” Zo is er een winkel van Timberland gekomen op de plek van Invito en opende Nespresso maandag zijn deuren. Superdry volgt met een opening in september.

Belgische modeketen beschikt al over filialen in Den Bosch, Eindhoven en Nijmegen, maar komt nu met zijn eerste grote winkel van zo’n zevenhonderd vierkante meter in een voormalige winkel van Polare. “We maken er ons Nederlandse hoofdkwartier van”, aldus Mertens. Lola & Liza is sinds twee jaar actief in ons land en wil hier doorgroeien naar twintig vestigingen.

Bron: Retailnieuws