Vier nieuwe retailers op de Steenweg in Utrecht

Utrecht, 4 oktober - Kedma Cosmetics, Polette, Hans Anders en O&W winkel hebben de afgelopen maand hun deuren geopend op de Steenweg. Met deze vier transacties, die begeleid zijn door de Utrechtse makelaar JB Retail, toont de Steenweg zich als aantrekkelijke vestigingslocatie voor zowel bestaande- als nieuwe (online) retailers.

Bestaande en nieuwe toetreders op de retailmarkt

De Franse online brillenwinkel, Polette, heeft na Amsterdam, afgelopen weekend zijn tweede vestiging in Nederland geopend op de Steenweg 9. De winkelruimte heeft een oppervlakte van 118 m² verdeeld over twee lagen. In de winkel kunnen klanten brillen passen en uitzoeken tegen zeer concurrerende prijzen. De aankoop kan vervolgens via de website op tablets in de winkel gedaan worden. Kedma Cosmetics vestigde haar eerste winkel in Nederland op de Steenweg 20 met een winkelruimte van circa 70 m² verdeeld over twee lagen. Kedma ontwikkelt en verkoopt cosmetische en therapeutische producten op basis van Dode Zeezout, mineralen en Black Mud. De vertrekkend huurder herenzaak Bottega Tendenza van Steenweg 20 heeft zich gevestigd aan de Lijnmarkt 37 in Utrecht met een winkelruimte van circa 185 m² verdeeld over twee lagen. O&W Winkel (fashion and more) heeft nu naast Breda ook een vestiging in Utrecht op de Steenweg 13 met een oppervlakte van circa 95 m² op de begane grond. Optiekketen, Hans Anders, opende op de Steenweg 29 een nieuwe winkel met een oppervlakte van circa 150 m² begane grond. Naar eigen zeggen een hypermoderne brandstore waar klanten o.a. via digitale spiegels de mening van hun familie en vrienden kunnen vragen.

Steenweg is nu echt een A-locatie

“De ontwikkeling van de Steenweg naar een echte A-locatie, een verlenging van de Lange Elisabethstraat, is al een aantal jaren aan de gang. Nadat de grote units zijn ingevuld door sterke merken als H&M, Monki, Massimo Dutti en Berskha volgen de ‘kleinere units’ nu ook. Zo ook Utrechtse nieuwkomers Polette en Kedma, die vooral de kracht van een fysieke brandstore in de stad combineren met een online presence,” aldus Jeroen Brouwer, eigenaar van JB Retail.

Begeleiding van de transacties

Steenweg 9: De verhuurder, Vastned Nederland Retail BV, werd bij deze transactie geadviseerd door JB Retail. Steenweg 13 en 29: De verhuurders, beiden particuliere beleggers, werden bij deze transactie geadviseerd door JB Retail. Steenweg 20: De verhuurder, een particuliere belegger, werd bij deze transactie geadviseerd door Molenbeek Makelaars. De vertrekkend huurder Bottega Tendenza werd geadviseerd door DTZ Zadelhoff. JB Retail trad op als adviseur van de nieuwe huurder Kedma Cosmetics. Lijnmarkt 37: De verhuurder, een particuliere belegger, werd bij deze transactie geadviseerd door JB Retail in collegiale samenwerking met Van Rossum Makelaars. En nieuwe huurder Bottega Tendenza werd begeleid door DTZ Zadelhoff.