Winkelpand verkopen met JB Retail

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u kiest om uw winkelpand te verkopen; wellicht gaat u uitbreiden en is het huidige pand te klein, of misschien stopt u juist met uw onderneming of wilt u misschien kapitaal vrijmaken. Wat uw reden ook is, JB Retail begeleidt u in het gehele verkooptraject. Vanaf de eerste gedachte over de verkoop van uw winkelpand tot en met de uiteindelijke oplevering aan de koper zijn wij uw ervaren en betrokken partner. Onze dienstverlening gaat verder dan alleen het te koop zetten van uw pand. Wij zorgen dat u het maximale uit de verkoop haalt en ontzorgen u van begin tot eind.

Hoe gaan wij helpen uw winkelpand te verkopen

Als u uw winkelpand wilt verkopen kunt u rekenen op onze expertise. Een goede begeleiding van een winkelmakelaar is van cruciaal belang. Het verkopen van een winkelpand is namelijk een complex proces dat veel vragen kan oproepen.

 • Welke prijs kunt u vragen?
 • Wat is marktconform?
 • Wie zijn potentieel interessante kopers?
 • Welke formules en beleggers zijn er op de markt?
 • Met welke wetten en regels moet u rekening houden?
 • Is het überhaupt verstandig om op dit moment uw winkel te koop te zetten?
 • Of is de markt dusdanig dat het verstandiger is het om het pand voorlopig te blijven verhuren?

Voor de verkoop is het van belang om de potentiele kopers te voorzien van een zo transparant en waterdicht aanbodverhaal. Hoe meer onzekerheden we uit het pand halen hoe hoger de verkoopopbrengst. JB Retail heeft goed contact met de Gemeente en weet de juiste informatie te vinden. Zaken/vragen waar we u onder andere mee helpen zijn:

 • Wat is de bestemming en is deze eventueel te verruimen?
 • Welke huurcontracten zijn aanwezig?
 • Dient de huurovereenkomst verlengd te worden?
 • Is het mogelijk om de locatie de optimaliseren, zoals mixed use?
 • Is de erfpacht afgekocht?

Met meer dan tien jaar ervaring in winkelvastgoed, weten we deze vragen goed te beantwoorden. We hebben goede connecties met retailers, ontwikkelaars, beleggers en gemeenten. Zo kunnen we er op een proactieve wijze voor zorgen dat uw winkelpand aan de meest geschikte koper wordt verkocht.

Op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Wat speelt er in de retailwereld? Die vraag is actueler dan ooit. Als lokale expert zijn we bij JB Retail als geen ander op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends in de markt. Eigenaars, winkeliers, ontwikkelaars, aannemers, beleggers en gemeenten vragen ons regelmatig advies over winkelhuisvesting. Met onze passie voor Retail zetten we ons in voor een divers en economisch profijtelijk winkelgebied.

Professionele begeleiding bij het verkopen van uw winkelpand

Wilt u uw winkelpand verkopen en zoekt u een geschikte partner om u tijdens dit proces persoonlijk bij te staan? Wij bieden de beste begeleiding in de aan- en verkoop, huur- en verhuurbemiddeling en gaan graag met u in gesprek. Als u kiest voor JB Retail wordt u tijdens het gehele verkooptraject geïnspireerd, begeleid en zorgen wij ervoor dat we samen de beste koper vinden voor uw winkelpand. Benieuwd naar de mogelijkheden om uw winkelpand te verkopen? U bent van harte welkom op ons kantoor in het winkelhart van Utrecht voor een eerste kennismaking. Daarnaast kunt u ons bereiken op 030-8898585 en info@jbretail.nl. We houden u graag op de hoogte over beschikbare panden, vastgoed ontwikkelingen en transacties. Volg ons op LinkedIn of schrijf u in voor de nieuwsbrief.