De Lijnmarkt in Utrecht

De Lijnmarkt blijft onverminderd populair door zijn authenticiteit 

De Lijnmarkt is één van de gezelligste straatjes van Utrecht. De straat kent een unieke mix aan boetiekjes, horeca en publieksgerichte dienstverlening. De Lijnmarkt in Utrecht is een 150 meter lange straat in het centrum van Utrecht dat parallel loopt aan de Oudegracht. 

Winkels aan de Lijnmarkt in Utrecht 

De straat bekend als een fijne winkelstraat met veel unieke boetiekjes en leuke restaurants. Je vindt er onder andere; MUS, Image, Zuivelhoeve, Waar, Oil & Vinegar, 10 Days, Noa Noa, Ace&Tate, Optical Art, No Label en Summum. De straat ligt in voetgangersgebied. In de directe omgeving bevindt zich parkeergarage Springweg. Bevoorraden van de winkel is mogelijk op werkdagen van 6:00 tot 11:30 uur en tussen 19:00 en 21:00. De Lijnmarkt heeft op een gemiddelde zaterdag bijna 20.000 passanten. 

Een rijke geschiedenis

De ongeveer honderdvijftigmeter lange Lijnmarkt is in de middeleeuwen ontstaan. De straat was onderdeel van handelswijk Stathe waar onder meer ambachten en markten zich vestigden. Elke handelsmarkt had zijn eigen thema. Zo komen de pleinen Vismarkt en Varkensmarkt aan hun naam. In de Lijnmarkt was vermoedelijk een markthal te vinden waar koren werd verkocht. ,,Waar men in de middeleeuwen genoot van orde en transparantie in de stad, is er tegenwoordig een diversiteit aan winkels te vinden”, vertelt Jeroen Brouwer van Makelaardij JB Retail. ,,Modezaken zijn er de laatste jaren de overheerser. Dit is het gevolg van veranderende demografie, consumentgedrag, distributieroutes en de komst van supermarkten in de vorige eeuw. De huurprijzen stegen en de speciaalzaken verhuisden naar de rand van de stad of verdwenen.”  

 

bron: indebuurt 

Aanbod op de Lijnmarkt

Geinteresseerd in het huren van winkel in Utrecht stad of specifiek op de Lijnmarkt? 
Bekijk ons aanbod op de Lijnmarkt in Utrecht?

Lees ook meer over de: