De Vinkenburgstraat in Utrecht

Vinkenburgstraat, het beroemdste straatje van Utrecht

Tussen de Neude en de Oudegracht bevindt zich het beroemdste straatje van Utrecht. Want de Vinkenburgstraat is al jarenlang de filmboulevard van Nederland. Het jaarlijks terugkerend Nederlands Film Festival organiseert elk jaar in de straat de onthulling van twee gouden tegels, met daarin de handafdruk van acteurs en actrices.

De Vinkenburgstraat is een zeer drukke (historische) doorloopstraat, met tevens veel passanten in de avonduren, tussen het A1 winkelgebied en het bruisende horecaplein aan de Neude. De straat heeft zo’n 17.000 passanten op een gemiddelde zaterdag.Door de komst van nieuwe winkelconcepten en herontwikkeling van het Postkantoor naar winkelcentrum ‘the Post’ gaat dit gebied steeds meer onderdeel uitmaken van het winkelgebied.

Winkels aan de Vinkenburgstraat in Utrecht

Gevestigde winkels in de Vinkenburgstraat zijn o.a. ANWB, Hutspot, Dapp Frietwinkel, Mooi Lingerie, Pinokkio en Yoghurt Barn.De straat ligt in voetgangersgebied en is zeer goed te bereiken met het OV. Op nog geen 500 meter bevindt zich een bushalte Neude waar bussen om de 5 minuten van en naartoe rijden. In de straat rondom het pand is sprake van betaald parkeren en diverse parkeergarages zijn op loopafstand gelegen. 

Aanbod aan de Vinkenburgstraat

Geinteresseerd in het huren van winkel in Utrecht stad of specifiek op de Vinkenburgstraat? 
Bekijk ons aanbod op de Vinkenburgstraat in Utrecht?

Lees ook meer over de: