Huttopia opent eerste experience store met hoofdkantoor in de binnenstad van Utrecht

Utrecht, 31 mei 2022 – De Franse campingketen Huttopia opent haar eerste Nederlandse camp de base, een unieke concept store gewijd aan ‘de kunst van het kamperen’, in de winkelruimte aan de Lange Elisabethstraat 32 in Utrecht.Op de bovenliggende verdiepingen is het grootste hoofdkantoor buiten Frankrijk gevestigd, dat verantwoordelijk is voor alle activiteiten in Noord West Europa. Eerder bevond het kantoor van de keten zich op de Choorstraat, waar nu de sieradenlabel By Nouck haar intrede heeft gedaan. Door de nieuwe locatie met 347 m2 aan oppervlakte, waarvan 127 m2 op de begane grond, is er ruimte gekomen voor personele groei. 

Huttopia, de marktleider in ecotoerisme

Huttopia is een van origine Frans familiebedrijf, opgericht in 1999. Inmiddels heeft Huttopia zich ontwikkeld tot dé innovatieve marktleider op het gebied van ecotoerisme. In 2021 telde de Huttopia-groep 62 natuurcampings en -parken verspreid over Nederland, Frankrijk, China, Canada en de USA. Sinds november 2015 heeft Huttopia haar eerste reisbureau geopend in het centrum van Utrecht. Door de nieuwe locatie in Utrecht is er ruimte voor groei tot inmiddels circa 25 medewerkers. Ook zijn er ook vier Huttopia campings in Nederland geopend en dit zal nog verder groeien. www.europe.huttopia.com/nl.

 

Mixed-use in de binnenstad

De combinatie van een experience store op de begane grond en hoofdkantoor op de verdiepingen is een voorbeeld van een mixed-use invulling in de winkelstraat. Door volledige benutting van het pand kan de huurprijs over meer meters verdeeld worden en is daardoor schaalbaar voor de huurder. “Een ware kans voor binnensteden”, vindt retailmakelaar Jeroen Brouwer van JB Retail. “Er staan nog veel verdiepingen leeg in binnensteden. Door de combinatie van meerdere functies in een pand wordt er werkgelegenheid, diversiteit in aanbod en future proof vastgoed in de winkelstraat gerealiseerd. Huttopia weet daarnaast hoe de online en offline wereld elkaar kan versterken. In de experience store kun je letterlijk hun glamping tent van binnen ervaren, maar is het ook mogelijk om te oriënteren op een vakantie.  Boeken kan vervolgens in de winkel, maar ook thuis achter je scherm.”

 


By Nouck opent winkel op de Choorstraat

Op de plek van de voormalige Huttopia winkel aan de Choorstraat 8 is By Nouck gekomen. Het luxe maar betaalbare sieradenmerk is zowel online als met haar fysieke winkels zeer succesvol. De nieuwe vestiging in Utrecht is alweer de vijfde van het snelgroeiende By Nouck. www.bynouck.nl.De verhuurders van de Lange Elisabethstraat 32 en Choorstraat 8, beiden particulier beleggers, werden bij deze transacties geadviseerd door JB Retail. By Nouck werd geadviseerd door De Jong Real Estate Consultancy.