Royal Donuts huurt winkelruimte aan de Lange Elisabethstraat in Utrecht

Utrecht, 14 september 2021 – De populaire donutketen Royal Donuts zal binnenkort haar deuren openen aan de Lange Elisabethstraat 32 midden in het stadscentrum van Utrecht. Met zo’n 347 m2 waarvan circa 127 m2 op de begane grond is het een van de grootste filialen in Nederland van de donutketen. Voorheen huurde telefoonprovider Tele2 het winkelpand.


Foodtrend

Met de komst van Royal Donuts naar Utrecht zet de foodtrend voor visueel aantrekkelijk eten zich voort. “Consumenten, vooral de jongere generaties, vinden het leuk om foto’s van voedsel te posten dat er ‘mooi’ uitziet. Op die manier krijgen ze meestal veel "likes" van anderen die er graag naar kijken en het ook willen proberen. Een bijkomend voordeel voor dit soort winkels die profiteren van deze usergenerated content. De trendy donuts van tegenwoordig lijken bijzonder fotogeniek. Alleen op Instagram al is de hashtag #donuts al meer dan 10 miljoen gebruikt in posts”, aldus Erica Kruissen, eigenaar van Utrechts marketingbureau URBN6.

 

 

Royal Donuts groeit met 6 winkels per maand

Royal Donuts, een Duitse franchiseformule heeft sinds vorig jaar ook filialen in België en Nederland, waaronder in Zwolle, Nijmegen en Arnhem. Op dit moment worden er gemiddeld 6 winkels per maand geopend in Europa. De donutketen staat bekend om haar aanbod aan verse kleurrijke donuts en gepimpte berlinerbollen, waarvan een groot deel veganistisch zijn.De verhuurder, een particulier belegger, werd bij deze transactie geadviseerd door JB Retail.