Utrecht ook in coronatijd grote kledingwinkel rijker

Utrecht, 21 april - Afgelopen weekend heeft modeketen Coef Men twee nieuwe winkels geopend, waaronder in Utrecht aan de Oudegracht in stadskasteel Drakenburg. Het monumentale pand, met circa 260 m2 verdeeld over meerdere niveaus, is na vertrek van woonwinkel Strand West flink gerenoveerd en is nu het perfecte decor voor de exclusieve merken van Coef Men. Naast Utrecht werd ook in Leiden een nieuwe winkel geopend.

Coef Men

De eigenaren Coen Burgers en Mark Hoornenborg hadden hun openingsweekend heel anders verwacht. Maar desalniettemin zijn ze erg blij met het resultaat en zien ze de toekomst positief. “We hadden het graag feestelijk gevierd maar dat is in deze bizarre tijd helaas niet mogelijk. Een winkel openen van dergelijk formaat en concept gaat een jaar aan vooraf. Deze situatie hadden we niet voorzien. Maar we zijn ondernemers die ook in deze tijd kansen pakken en mogelijkheden zien. Zo hebben we het geluk dat we een grote winkel zijn met meerdere niveaus. Onze klanten kunnen op respectabele afstand van andere shoppen en kunnen we de service bieden die ze van ons gewend zijn. Maar we blijven scherp op de regels,” zegt Coen Burgers.

Sfeer van het stadskasteel

Coef Men richt zich op de stedelijke gebieden en Utrecht stond al langer op het wensenlijstje. “We wilden echter wachten tot de juiste locatie beschikbaar zou komen. Het pand aan de Oudegracht hadden we al langere tijd op het oog. Het rijksmonument van ongeveer 1000 jaar oud is het oudste stenen huis van Utrecht. Dan krijg je zoveel karakter en sfeer cadeau. Je moet geluk hebben dat je het snel signaleert en kan onderhandelen met de verhuurder.”

Over Coef Men

De exclusieve modezaak voor mannen is een oase voor elke stijlbewuste man. Het biedt al 11 jaar een internationale mix van bekende merken zoals Stone Island, C.P. Company, Filling Pieces en Filippa K, maar ook niche merken zoals Norse Projects, A.P.C. en Maison Kitsuné. De collectie wordt verrijkt met exclusieve sneakers, stijlvolle accessoires, luxe koffietafelboeken en verzorgingsproducten. Naast Utrecht heeft Coef Men ook winkels in Leiden (tevens net geopend), Arnhem en Nijmegen. Online verkoopt Coef haar collectie op coef.nl.

Coef Men is – tot nader order - iedere dag geopend van 12.00 tot 17.00 uur op de Oudegracht 114. De eerste 100 klanten ontvangen bij aankoop tevens een leuke gift. Uiteraard wordt er aan de richtlijnen van het RIVM gehouden.

De verhuurder, een particulier belegger, werd geadviseerd door JB Retail. En de huurder door Insight Real Estate.