Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt brengt het buitenleven naar de binnenstad van Utrecht

Utrecht, 25 juli 2018 – In het nieuwe landgoedcafé en winkel op de Korte Jansstraat 5 in Utrecht kunnen bezoekers vanaf september 100% biologische producten kopen en proeven die op het Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt bereid worden. Het Landgoed wil met deze eerste winkel in Nederland ‘het buitenspelen in de stad’ meer onder de aandacht brengen.

Het Landgoed Mariënwaerdt in de Betuwe (circa 30 km van Utrecht) is al bijna 3 eeuwen in bezit van één familie en behoort met 900 hectare tot de grootste landgoederen van Nederland. Met het eerste landgoedcafé en winkel zal Marienwaerdt het (h)eerlijke buitenleven introduceren in de binnenstad van Utrecht. Aan de Korte Jansstraat 5 kan men terecht voor een vleugje nostalgie met smaak. Er kan bijvoorbeeld genoten worden van een lekker landelijk ontbijt met brood uit eigen bakkerij of de huisgemaakte granola. Een Lakenvelderburger en biologisch glas wijn voor lunch of diner zal ook zeker niet ontbreken. 

Landgoedkeuken Marienwaerdt

Jeroen Brouwer, eigenaar van JB Retail en verhuurder van de winkelruimte: “We zijn enorm blij met de komst van de eerste landgoedwinkel van Marienwaerdt in de stad Utrecht. Steeds meer mensen hechten waarde aan de herkomst en productiewijze van voedsel en consumeren biologische en lokale producten. Ook in Utrecht zet deze trend door. Het landgoedcafé en de bijbehorende winkel aan de Korte Jansstraat 5 zullen een kwalitatieve meerwaarde zijn voor zowel de inwoners als ook de toeristen van de stad. De veelzijdige straat heeft een mooie aansluiting op enerzijds het hoogwaardige oudkerkhof en anderzijds het levendige studentenkwartier aan de Janskerkhof.” 

Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt

Het landgoed is een Betuws landgoed aan de Linge. Al 280 jaar is het in handen van dezelfde familie en inmiddels staat de negende generatie aan het roer. Met veel passie leiden ze het landgoed met als missie dit culturele erfgoed te bewaren en door te geven aan de volgende generatie. Wat begon als landbouwbedrijf met melkvee, akkerbouw en fruitteelt is uitgegroeid tot een bedrijf met veel facetten. Grote evenementen, verschillende horeca locaties en een eigen delicatessenlijn die voornamelijk gemaakt wordt met producten van het landgoed. De kudde Lakenvelders zorgt voor mals en smaakvol vlees. Andere koeien weer voor de melk, waar ze diverse landgoedkazen van maken in de eigen kaasmakerij. De verschillende jams, chutneys en sauzen worden in 250 delicatessenzaken in Nederland verkocht. www.marienwaerdt.nl

De verhuurder, een particulier belegger, werd geadviseerd door JB Retail BV in collegiale samenwerking met Van Rossum Makelaars.