Cording koopt Ganzenmarkt 2-6 in Utrecht

Amsterdam, 16 april 2018 - Cording Real Estate Group, een Europese Real Estate Investment en Asset Manager met Edmond de Rothschild (Suisse) SA als grootaandeelhouder, heeft voor het Benelux Commercial Real Estate Fund in Utrecht een pand aan de Ganzenmarkt 2-6 van een private investeerder gekocht.

Het winkel- en kantoorcomplex in het historisch centrum van Utrecht beschikt over een huuroppervlakte van circa 3.000 m². Het object met een trendy supermarkt en verschillende kantoorunits ligt in de historische binnenstad in het hart van het winkelgebied aan de Oudegracht. Het complex bestaat uit drie verbonden gebouwen met verschillende hoogtes en is in 2014 gerenoveerd en uitgebreid. Het object is volledig verhuurd aan een diverse groep huurders. De winkelruimte is langjarig verhuurd aan Boon’s Markt en strekt zich uit over de begane grond, kelder en eerste verdieping. De kantoorruimtes zijn gehuurd door o.a. Snelvertaler, Accent Circonflexe Groupe en Keypoint Consultancy.

René de Heus, Head of Investment Benelux bij Cording: "Deze 3e aankoop in Utrecht onderschrijft onze sterke interesse in de Utrechtse kantorenmarkt. De hoge vraag vanuit de gebruikersmarkt, in combinatie met de gunstige economische fundamentals zorgen ervoor dat Utrecht wordt gezien als een strategisch belangrijke stad voor kantoorbeleggingen binnen het Benelux Commercial Real Estate fund. In een relatief korte periode hebben wij 10 objecten succesvol geacquireerd en streven wij ernaar om dit aantal te verdubbelen in 2019.

Cording werd geadviseerd door Van Doorne voor juridische en fiscale zaken en Stevens van Dijck trad op als technisch adviseur. De verkoper werd vertegenwoordigd door JB Retail.