Swan Market opent winkel in Utrecht.

Utrecht, 13 februari 2023 – Eind deze maand opent Swan Market op de Steenweg 29 in Utrecht hun 5e con-cept store. Swan Market biedt off- en online podium aan kleine creatieve ondernemers met unieke items en cadeaus. Daarnaast organiseert Swan Market al jaren succesvolle events door het hele land. De winkel aan de Steenweg 29 heeft een totale oppervlakte van circa 147 m² op de begane grond.

 

bron: Swan Market (Rotterdam)

Opleving van de Steenweg

“Met de komst van Swan Market krijgt de Steenweg er weer een smaakmaker bij. Juist doordat deze winkel unieke en wisselende producten heeft, ga je hiervoor speciaal naar de stad. Na het vertrek van onder andere twee H&M winkels in combinatie met een coronadip, was er een behoorlijke leegstand ontstaan in de straat.  Doordat huurprijzen aangepast zijn aan de actualiteit en verschillende (nieuwe) likeable retail concepten het lef hebben getoond om toch een winkel te openen, zie je dat merken elkaar weer versterken. Met de komst van nieuwe concepten zoals Benjamins, Catch Up, Sophie Stone, Hip voor de Heb en gevestigde merken zoals Claudia Sträter en tijdelijk Thom Broekman is er nieuwe positieve energie zichtbaar,” aldus Jeroen Brouwer van makelaardij JB Retail.

Swan Market

Swan Market, ooit ontstaan als lifestyle- en food event in het Rotterdamse gebied ‘Het Zwaanhals’, biedt kleine creatieve ondernemers een plek om hun assortiment te vermarkten en te verkopen. In hun fysieke winkels, online shop en op maarliefst 30 stadsevenementen per jaar.

In iedere conceptstore worden de producten van meer dan dertig verschillende creatievelingen geshowd. Onder andere sieraden, accessoires, kleding, vintage, interieur- of kidsitems. Enkele van deze partijen zijn; Gekkigheid, Your fashion Secret, Artegia, SHPPR Lifestyle en This is not a pizza. Swan Market wil het komende jaar 8 winkels geopend hebben en volgend jaar nog eens 4 winkel extra openen. www.swanmarket.nl

Eigenaresse Esmé de Smit: “De Swan events op het Vredenburg en de Neude werden zo goed bezocht dat het tijd werd voor een fysieke winkel. Utrecht is een echte Swan stad hip en met veel diversiteit in inwoners en stadsbezoekers. We hebben lang gezocht naar de juiste locatie in Utrecht, zijn erg blij met deze winkelruimte aan de Steenweg en hopen met onze eigen producten een mooie aanvulling te zijn op de recente positieve ontwikkelingen in de straat.”

De verhuurder, een particuliere belegger, werd bij deze transactie geadviseerd door JB Retail.