Leidsche Rijn krijgt een nieuwe wijnbar en restaurant, Roemer

Wat krijg je als een sommelier en topchef de handen ineen slaan en samen een horecazaak openen? Juist, een wijnbar en restaurant op niveau. Glenn van Limbeek en Wim Dankers gaan het avontuur aan. Onder parkeergarage De Snip openen zij dit jaar de deuren van Roemer.

Parkeergarage Berlijnplein De Snip

Fine dining met een lage drempel’

Wat je van Roemer kunt verwachten? “Het wordt een laagdrempelige wijnbar en restaurant, waar verrassende wijnen samenkomen met gerechtjes van bijpassende elegantie”, laten de heren weten. De horecazaak krijgt ook een terras. Binnen wordt de ruimte opgesplitst in restaurant en wijnbar. In het restaurant draait het allemaal om ‘fine dining met een lage drempel’. Je eet er straks een driegangenmenu voor € 39,- of een zesgangendiner voor € 70,-, waarbij je al dan niet kiest voor een bijpassend wijnarrangement.

Locatie met potentie

Leidsche Rijn is de grootste nieuwbouwlocatie van Nederland. De afgelopen jaren trokken veel gezinnen naar de jongste wijk van Utrecht. De verwachting is dat Leidsche Rijn over 5 jaar 100.000 inwoners telt en er 40.000 mensen werken. De horecalocatie krijgt onder andere een buurtfunctie voor de nieuwe wijk ‘Nieuw Oost’ en omringende appartementencomplexen. “Voor het starten van een horecazaak is, zéker in deze tijd, durf, creativiteit en inzicht nodig. Precies daar scheidt ook direct het kaf van het koren; inzicht in de potentie van een locatie en een concept. En de potentie hier is groot. Naast zakelijke klanten zoeken ook de bewoners een plek in de buurt om te ontbijten, lunchen en te borrelen. Ondernemers die naar de toekomst kijken, slaan een succesvol pad in met horecaruimte De Snip”, aldus verhurend makelaar Jeroen Brouwer van JB Retail.

State of the Art parkeergarage

De nieuwe parkeergarage op het Berlijnplein telt zeven verdiepingen en zeshonderdtwintig parkeerplaatsen. Het krijgt ook een Park & Ride (P+R) functie. Om de functie van P+R te markeren en een herkenningspunt in het gebied te creëren, is een toren toegevoegd aan het gebouw. Op het dak van de garage wordt een circa drie meter hoog kunstobject van een snip (vogel) geplaatst.

Interesse in het huren van horecaruimte De Snip?
Neem contact op met JB Retail via info@jbretail.nl of 030-8898585.