Mediabedrijf Blendle verhuist naar nieuw kantoor aan het Vredenburg in Utrecht

Utrecht, 25 maart 2021 – Blendle kiest wederom voor Utrecht stad als kantoorlocatie. Het mediabedrijf zal haar intrede doen in één van de twee voormalige Persgroep kantooretages in het winkel- en kantoorcomplex aan het Vredenburg 24. Het nieuwe kantoor heeft een oppervlakte van circa 320 m2. Hiervoor was Blendle ruim 5 jaar gevestigd in Hoog Catharijne aan de Catharijnesingel.

(On)bewuste keuze

Blendle’s keuze voor Utrecht was toentertijd geen bewuste locatiekeuze. Ze konden hier met toeval een gunstige plek vinden. Oprichter Klöpping vertelde in 2016 achteraf blij te zijn met hun keuze voor Utrecht in plaats van Amsterdam. In Utrecht loopt het ‘gemiddelde van Nederland’ rond en is dus een zeer bruikbare locatie is voor experimenten voor het verbeteren en ontwikkelen van hun tech & media diensten. “We zitten veel minder in een bubbel dan in Amsterdam.” 

Vredenburg 24 Blendle

Nieuwe locatie

Nu 5 jaar later was het bedrijf op zoek naar een nieuwe kantoorlocatie, met als vertrekpunt de uitkomsten van een personeelsonderzoek ‘post-corona’. “Omdat iedereen aangeeft minstens de helft van de week te willen blijven thuiswerken, blijkt vooral behoefte aan een fysieke ontmoetingsplek voor qualitytime met elkaar tijdens en ná werktijd” zegt Blendle-woordvoerder Jeroen Amelsbeek. Het pand aan het Vredenburg 24 kwam op het juiste moment beschikbaar. Amelsbeek: “Lekker veel daglicht, op loopafstand van het Centraal Station, makkelijk bereikbaar voor collega’s die op de fiets komen en fijne horeca in de buurt”. 

Over Blendle

Blendle is een Nederlandse digitale nieuwskiosk, opgericht door Alexander Klöpping en Marten Blankesteijn in 2014. In 2020 werd het mediabedrijf verkocht aan het Franse Cafeyn. Met een team van ongeveer 50 mensen werken ze vanuit hun Utrechtse hoofdkantoor aan innovatieve functionaliteiten, zoals de voorleesdienst Blendle Audio. Op dit moment gebruiken meer dan 80.000 mensen Blendle Premium in Nederland en België. 

Logo-Blendle-2048x540

De verhuurder, Beleggingsmaatschappij Van Haren, werd bij deze transactie geadviseerd door JB Retail.