Textielverzamelaar Sympany opent met Benjamins in Utrecht haar eerste kledingwinkel

Utrecht, 28 december 2022 – Onlangs is kledingwinkel Benjamins op de Steenweg 43 in Utrecht geopend. Benjamins is een samenwerking tussen textielverzamelaar Sympany en ondernemer Jyoti Daalmans.

De kleding, die verkocht wordt in de winkel, wordt gesorteerd en geleverd door Sympany. De winkel biedt naast kleding ook gerecyclede items en is er een atelier waar kleding wordt vermaakt. De winkel aan de Steenweg 43 heeft een totale oppervlakte van circa 305 m², waarvan zo’n 137 m² op de begane grond. Toekomst van kledingindustrie
Door de samenwerking met Sympany komt de kleding direct vanuit de bron zonder dat het opgekocht hoeft te worden. “Bij Benjamins wordt elk item gezien als het begin van een nieuw verhaal. Iedereen is uniek en daar bestaat geen one-size-fits-all collectie voor. Doordat het ter plekke in de winkel vermaakt kan worden in het atelier, proberen we slow fashion tot een hoger niveau te tillen,” aldus Jyoti Daalmans. 

Verduurzaming in vastgoed
Bouwinvest, dat eigenaar is van de Steenweg 43, heeft in de nabije toekomst plannen het verhuurde pand te verduurzamen en de verhuur aan te passen naar een casco+ huurovereenkomst. “Niet de huurder maar de verhuurder zal dan eigenaar zijn van de gebouwinstallaties. Dat is op lange termijn een duurzame oplossing voor zowel eigenaar als huurder, aangezien de duurzame installaties niet verwijderd worden wanneer een huurder vertrekt”, aldus Jeroen Brouwer van makelaardij JB Retail.

De verhuurder, Bouwinvest Dutch Institutional Retail Fund, werd bij deze transactie geadviseerd door JB Retail in collegiale samenwerking met Colliers.