Dit najaar tappen we zelf ons biertje in 't Taphuys Utrecht

Utrecht, 24 juni 2019 - 't Taphuys opent eind oktober de deuren aan de Mariaplaats 3 in Utrecht. Bijzonder aan dit grand café is de zelftapwand met tachtig bieren en zestig wijnen. ’t Taphuys heeft reeds twee succesvolle locaties in Arnhem en Tilburg. Boven ’t Taphuys komt dit jaar een nieuw boutique hotel van Utrecht City Concepts, die onder andere ook eigenaar zijn van het Eye Hotel en Mother Goose.

Het unieke van dit concept is dat bezoekers, met een Tapkaart (een speciaal betaalpasje) zelf bier en wijn kunnen tappen. Ze rekenen af per centiliter en bepalen zelf de hoeveelheid. Met tachtig bieren en zestig wijnen op de tapwand die regelmatig wisselen is er altijd iets nieuws te ontdekken. ’t Taphuys is als het ware de huiskamer van Utrecht waar de bezoeker elk moment van de dag terecht kan voor de ontspannen hap, de zakelijke lunch en alles wat er tussenin zit. Alle gerechten op de kaart zijn net wat kleiner dus makkelijk te delen, als borrelhap of even snel tussendoor. Er zullen tussen de 120 en 140 zitplaatsen zijn, hangtafels en een terras.

Taphuys

Eigenaar Martijn Lensing is verheugd zijn derde Taphuys te openen in Utrecht. “Persoonlijk ben ik altijd al een fan geweest van de stad. Utrecht heeft een mooie, compacte stadskern met veel historie. De stad bruist door de vele studenten, waardoor het ook doordeweeks gezellig en druk is.” Ook de Mariaplaats is een bewuste keuze voor de uitbater. Retailmakelaar Jeroen Brouwer die de transactie begeleidde: “Het is een toplocatie midden in het centrum en vlakbij Utrecht CS. Het pand zelf is zeer ruim met circa 350 m2 oppervlakte, wat een must was voor ’t Taphuys. En sinds de herinrichting van het plein en Hoog Catherijne is er een groeiende passantenstroom waar te nemen op de Mariaplaats en in de Zadelstraat richting de Dom. De komst van een hotel van Utrecht City Concepts en horeca van Taphuys is een extra boost voor de Mariaplaats.”

De verhuurder, een particuliere belegger, werd geadviseerd door JB Retail BV.