Winkelruimte aan het Oudkerkhof 28 verhuurt aan Daatselaar Fine Art & Antiques

Utrecht, 9 juli 2021 – Begin september zal kunst- en antiekhandel Daatselaar haar intrede doen in de winkelruimte aan het Oudkerkhof 28. Hiermee komt een begrip in de kunstwereld terug naar de stad. Het betreft de begane grond van circa 65 m2 en de kelder van circa 30 m2. Eind vorig jaar werd het pand verkocht aan een particulier belegger. Deze zal het pand verbouwen met een mixed-use invulling.

​​​​​​​

Het Oudkerkhof

Het Oudkerkhof ligt in hartje centrum en staat bekend om haar mooie hoogwaardige (mode) merken, zoals Bolia, The Society Shop, Hästens, Vanilia en Suit Supply. Maar de straat kent ook een leuke mix aan retail, horeca en publieksgerichte dienstverlening, zoals Margaret Wines, restaurant Loetje en salon Rob Peetoom. “Toen Daatselaar zich meldde voor het winkelpand wisten we al snel dat dit een perfecte match met de straat was. Met de komst van Daatselaar krijgen we oude glorie terug maar dan in een modern jasje”, aldus binnenstadsmakelaar Jeroen Brouwer van JB Retail. 

Daatselaar Fine Art & Antiques

Daatselaar Fine Art & Antiques, opgericht in 1978, is een begrip in de kunst- en antiekwereld. Ze bieden hun klanten wereldwijd een uitgebreid aanbod van de hoogste kwaliteit kunst en antiek, van Oude Meesters tot 19de een begin 20ste eeuw schilderijen, 18de en vroeg 19de eeuwse meubelen, porselein, Delfts aardewerk, sculpturen, klokken en zilverwerk.

Terug van weggeweest

Met de intrek in het Oudkerkhof 28 maakt Daatselaar een comeback naar Utrecht.  Eigenaresse Ilse Daatselaar, bij het brede publiek bekend van tv programma Van Onschatbare Waarde: “Daatselaar Fine Art & Antiques is in 1978 in Utrecht begonnen om de hoek van onze nieuwe locatie. Na 30 jaar is de stap gemaakt om de galerie te verhuizen, maar nu zijn wij zeer verheugd om terug te keren naar onze roots in deze prachtige historische stad. Ons motto is “A Thing of Beauty is a Joy Forever” en wij kunnen niet wachten om veel “Beauty” en “Joy” te brengen op onze nieuwe locatie aan het Oudkerkhof.    

De verhuurder, een particulier belegger, werd bij deze transactie geadviseerd door JB Retail.