Komt er een Apple-store in pand C&A?

Voor de vrijkomende winkel van C&A aan het Vredenburg in Utrecht is veel animo. Dat zegt beheerder Redevco bv. Of het beeldbepalende pand wordt verhuurd als één winkel of wordt opgedeeld is niet bekend. Mogelijk krijgt een nieuwe huurder de beschikking over het hele pand, inclusief de kelder waar kledingwinkel Van Uffelen is gevestigd.

Bron: AD.nl

De totale oppervlakte van de drie verdiepingen bedraagt ongeveer 1.350 vierkante meter. Op de tweede verdieping van het karakteristieke pand op de hoek van Vredenburg en de St. Jacobsstraat zit een vergadercentrum. Dat blijft daar zitten. Het C&A-pand tegenover De Bijenkorf komt halverwege volgend jaar beschikbaar, is de verwachting. Volgens woordvoerder Priscilla Tomasoa van Redevco is het niet de bedoeling dat het deel waar nu C&A in zit, wordt gesplitst. 

Apple

Computergigant Apple zou geïnteresseerd zijn in het C&A-pand om er een zogeheten flagstore te vestigen. De woordvoerder wil dat niet bevestigen. Apple wilde zich een paar jaar geleden al in Utrecht vestigen, maar een deal ging niet door, omdat het Amerikaanse bedrijf op het laatste moment besloot- na Amsterdam, Rotterdam en Haarlem - even geen nieuwe winkels te openen. Volgens makelaar Jeroen Brouwer van JB Retail is het de wens van Apple om te zijner tijd ook een winkel te openen in Utrecht en Rotterdam. Wat breedte, diepte en lichtinval betreft, zou het C&A-pand passen in de visie van Apple, aldus Brouwer. ,,De lay-out past goed bij Apple. Het pand is bijna vierkant en heeft een brede pui. De meeste panden aan de Oudegracht zijn smal.'' 

Aan het Vredenburg komen in de komende jaren, na C&A, nog eens vele honderden vierkante meter winkelruimte beschikbaar in onder meer De Planeet en het nieuwe Hoog Catharijne. Hier zou Apple ook terechtkunnen, aldus Brouwer. De plek is dan wel minder prominent dan die van C&A, meent hij. Eigenaar Pieter Cox van Van Uffelen laat weten dat hij op de hoogte is van het feit dat Redevco plannen heeft om het C&A-pand te herontwikkelen. Van Uffelen is een van de partijen, die heeft kenbaar gemaakt graag deel uit te maken van de plannen. ,,Wij hopen dat we naar de begane grond kunnen. Als er in de nieuwe plannen geen plek voor ons is, zoeken we elders in deze stad een locatie. We willen in Utrecht blijven.'' Apple was niet voor een reactie bereikbaar.